Sabtu, 2 Oktober 2010

Raya ke2 berkelah makan ramai-ramai diluar rumah-2

Buah kedongdong[mera]

sedap kalau cicah dengan garam belacan....emmm memang sedap....buah banyak.. besar-besar..tak larat nak makan...luruh macam tu...saja..bagi dekat jiran..belimbing pun banyak..kalau berbuah memang banyak..rasanya agak masam sikit..bila dah lama baru manis sebab siram dengan air gula...buah reyang..emmm...sedap...1 tahun sekali berbuah..siang ikan ni kalau tak tahan memang muntah... tambah-tambah lagi ikan darat...[ikan air tawar]ikan haruan,keli,puyu dan ikan sepat ,susah nak siang ikan ni tambah-tambah lagi ikan hidup...maklum sajalah kan...sekali dia lompat...puas nak tangkap...licin.. ikan yang sudah dipotong pun hidup lagi...kalau letak garam kunyit nak goreng dalam kuali pun...masih bergerak-gerak lagi..kasihan laaa.. pulak...ikan tuuu...apa nak buat...nasib si..ikan..kalau makan panas-panas memang sedap........^_^,ikan haruan kalau dekat pasar di bandar memang mahal..1 ekor kecik jaaaa...Rm20-Rm30 seekor,baru yang kecik...:(








































Tiada ulasan:

Catat Ulasan